Πως να οργανώσετε με τον καλύτερο τρόπο τις διακοπές σας!

January 2, 2018

Ο καιρός των διακοπών πλησιάζει κι έτσι και εσείς θα πρέπει να προετοιμαστείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Εάν δεν έχετε βρει ακόμα το μέρος των διακοπών σας θα πρέπει άμεσα να το κοιτάξετε και να αποφασίσετε, καθώς εάν το αφήσετε για τελευταία στιγμή, πολύ πιθανόν να μην βρίσκετε ούτε καταλύματα αλλά ούτε και μεταφορά προς το μέρος!

Η εύρεση της τοποθεσίας των διακοπών είναι ίσως το μεγαλύτερο δίλημμα. Άλλοι άνθρωποι προτιμούν το βουνό και άλλοι τη θάλασσα. Αυτό θα το αποφασίσετε εσείς ανάλογα και με τις προτιμήσεις της παρέας σας – υπάρχουν όμως και αρκετά μέρη που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα μαζί για όλα τα γούστα! Η επιλογή της τοποθεσίας μπορεί επίσης να επιλεχτεί και μετά από το οικονομικό κριτήριο καθώς διαφορετικές τοποθεσίες προσφέρουν τη δυνατότητα για άλλους προϋπολογισμούς διακοπών. Για παράδειγμα μια εβδομάδα σε ένα κοσμοπολίτικο νησί όπως η Σαντορίνη ή η Μύκονος θα σας κοστίσει κοντά στα διπλά – και παραπάνω – χρήματα απ΄ότι η αντίστοιχη περίοδος σε ένα μη εμπορικό νησί όπως η Αμοργός, η Αμμουλιανή, η Αστυπάλαια,κτλ.

Αφού αποφασίσετε για την τοποθεσία των διακοπών σας, επόμενο βήμα είναι ο προγραμματισμός τους. Θα πρέπει να κλείσετε τα εισιτήρια της μεταφοράς σας – εφόσον αφορά αεροπλάνο, πλοίο ή τρένο – καθώς επίσης και να προνοήσετε για τη διαμονή σας. Εάν θα ταξιδέψετε με πλοίο, το καλύτερο για εσάς είναι να ψάξετε για αεροπορικά εισιτήρια αρκετό καιρό πριν την αναχώρησή σας. Όσο αφήνετε τη κράτηση για τελευταία στιγμή, τόσο οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια θα αυξάνονται. Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες που προσφέρουν αεροπορικά σε χαμηλή τιμή, όπως το https://www.travelo.gr . Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα μπορείτε να πετύχετε αρκετές φορές προσφορές κι έτσι το κόστος της μεταφοράς σας να πέσει αρκετά!

organwsi taxidioy

Αν από την άλλη θα ταξιδέψετε με πλοίο, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια συνήθως δε μεταβάλλονται με την συχνότητα που αλλάζουν τα αεροπορικά. Οι τιμές είναι προκαθορισμένες και ανακοινώνονται πριν την έναρξη των δρομολογίων. Μπορείτε να κλείσετε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια τόσο από τα πρακτορεία στα κατά τόπους λιμάνια ή διαδικτυακά μέσα από τις αντίστοιχες ιστοσελίδες. Η καλύτερη ιστοσελίδα για εισιτήρια – ακτοπλοϊκά και αεροπορικά – είναι η airtickets. Τα εισιτήρια της airtickets μπορείτε να τα βρείτε στο https://www.travelo.gr/airtickets-aeroporika-eisitiria/ και να τα κάνετε άμεσα κράτηση online. Επίσης, η air tickets διαθέτει και ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών καθώς και παροχή διαμονής σε συνεργασία με συνεργαζόμενα ξενοδοχεία. Ρίξτε κι αυτά μια ματιά – ίσως οι τιμές συνδυαστικά με τα εισιτήρια σας εξοικονομήσουν μερικά χρήματα!

Εφόσον έχετε προχωρήσει και με τις κρατήσεις των εισιτηρίων, το επόμενο βήμα είναι η διαμονή σας. Ανάλογα το μέρος που επισκέπτεστε και το budget που έχετε, θα πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε camping, ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ξενοδοχείο. Η πιο οικονομική λύση είναι τα δωμάτια και το camping αλλά κι αυτά είναι σχετικά. Εάν δεν υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις, θα σας προτείναμε τη λύση των δωματίων ή ενός φθηνού ξενοδοχείου. Έτσι θα έχετε εξοικονομήσει μερικά χρήματα για να τα δαπανήσετε διαφορετικά στις διακοπές σας!

Οι τιμές στα ξενοδοχεία δεν διαφέρουν πολύ – είναι προκαθορισμένες ανάλογα με την περίοδο κράτησης και χωρίζονται σε χαμηλή/μεσαία/υψηλή περίοδος. Από τα μέσα Ιουλίου έως και τέλος Αυγούστου οι τιμές είναι στα πιο υψηλά επίπεδα.

Οργάνωση πέρα από τις κρατήσεις

Εφόσον έχετε τελειώσει με τις κρατήσεις σας και είστε έτοιμοι για το ταξίδι, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για την άφιξή σας. Καλό είναι να ενημερωθείτε για το μέρος που επισκέπτεστε, να δείτε τους χάρτες ώστε να έχετε μια σφαιρική άποψη και να μάθετε για τα καλύτερη σημεία της τοποθεσίας όπως: παραλίες, ταβερνάκια, γραφικά χωριά,αξιοθέατα,κ.ο.κ.

Έτσι θα πάτε προετοιμασμένοι στις διακοπές σας και δε θα χρειάζεται να αναλώνετε χρόνο στο να ψάχνετε τα σημεία ενδιαφέροντος.

Ακολουθώντας αυτούς τους βασικούς κανόνες για τις διακοπές σας, θα καταφέρετε τόσο να εξοικονομήσετε χρήματα όσο και να περάσετε όσο καλύτερα γίνεται στις μοναδικές αυτές ημέρες!…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *