migma baflas

Πως να φτιάξετε τραγανές βάφλες

March 27, 2019

Πως να φτιάξετε τραγανές βάφλες

Μερικές αλλαγές στην παραδοσιακή συνταγή της βάφλας, μπορούν να σας δώσουν καταπληκτικά αποτελέσματα και να καταπλήξουν τους πελάτες σας!

Ως ιδιοκτήτης καφετέριας για αρκετά χρόνια και έχοντας δουλέψει ως σεφ για αρκετές δεκαετίες, γνωρίζω αρκετά γύρω από την βάφλα και τα μείγματα αρτοζαχαροπλαστικής.

Υποθέτω ότι ο περισσότερος κόσμος αγαπάει τις βάφλες, πόσο μάλλον το καλοκαίρι, όταν τη συνδυάζει με δυο μεγάλες μπάλες παγωτού!

Για εμένα οι βάφλες πρέπει να είναι ανάλαφρες και να έχουν μια ωραία επίγευση βανίλιας. Έτσι ο καταναλωτής μπορεί να την συνδυάσει με ό,τι θέλει όπως σοκολάτα, πραλίνες, φρέσκα φρούτα, παγωτά, κ.α.

Μετά από δεκάδες δείγματα και αρκετές βάφλες, έχω καταλήξει σε μια συνταγή πως θεωρώ πως είναι η καλύτερη δυνατή για το κατάστημά σας.

Αυτή η συνταγή δεν υπήρχε πουθενά και έτσι κατέληξα στο να δημιουργήσω αυτό το μείγμα και να το πουλήσω σε εταιρείες που φτιάχνουν και εμπορεύονται μείγματα.

Το μείγμα της βάφλας χρειάζεται κάποια βασικά συστατικά όπως αυγά, λάδι, αλεύρι έτσι ώστει να έχει σταθερότητα και ελαφρότητα το μείγμα.

Με την πρώτη ματιά, ο κατάλογος των συστατικών δεν είναι ασυνήθιστος και περιλαμβάνει ό,τι συνήθως περιλαμβάνει ένα κοινό μείγμα βάφλας.

Τι είναι όμως τόσο μοναδικό στο μείγμα βάφλας που μπορείτε να βρείτε και στην διεύθυνση https://www.easyhoreca.gr/migmata-zaxaroplastikis/meigmabaflas.html όπου η συνταγή είναι δική μου;

 

Μοναδικά και ποιοτικά συστατικά στο μείγμα βάφλας

Το μίγμα της βάφλας περιέχει κάποια μοναδικά συστατικά τα οποία το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μίγματα ζαχαροπλαστικής όπως κρέπα, pancakes, κ.α.

Επίσης μέσα στο μίγμα θα βρείτε ακόμα και γάλα – ένα συστατικό που κάνει το μίγμα της βάφλας να ξεχωρίζει και να είναι ιδιαίτερα ποιοτικό.

 

Πως να επιλέξετε μια επαγγελματική βαφλιέρα

Για να ψήσετε το μίγμα βάφλας θα χρειαστείτε και μια επαγγελματική βαφλιέρα.

Οι βαφλιέρες χωρίζονται ανάλογα το μέγεθός της βάφλας που παράγουν, το σχήμα, το υλικό κατασκευής, κ.α.

 

Πάμε να τα δούμε όμως αναλυτικά:

Βαφλιέρα στρόγγυλη: Είναι ο κλασσικός τύπος βάφλας που είναι ο πλέον συνηθισμένος στην Ελλάδα.

Παράγει μια στρόγγυλα βάφλα συνήθους διαμέτρου 18,5εκατοστά και πάχους 3,2εκ

Ο χρόνος ψησίματος είναι μεταξύ 2:30 και 3:30 λεπτών, ανάλογα το πόσο τραγανή θέλετε την βάφλα.

Στην ιστοσελίδα της EASYHORECA μπορείτε να βρείτε επαγγελματικές βαφλιέρες στρόγγυλες και να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Βέλγικες βάφλες: Οι Βέλγικες βάφλες είναι ορθογώνιες . Συνήθως τα μηχανήματα για Βέλγικες βάφλες παράγουν 2 μερίδες από βάφλα και σερβίρονται στο πιάτο.

Οριζόντιου ή κάθετου ψησίματος: Υπάρχουν βαφλιέρες τόσο για οριζόντιο ψήσιμο όσο και για κάθετο.

Στο οριζόντιο ψήσιμο ρίχνεται το μείγμα στο μηχάνημα, κλείνεται το καπάκι και συνήθως περιστρέφεται έτσι ώστε το μείγμα να πάει παντού – αυτό συμβαίνει στις περιστρεφόμενες βαφλιέρες μόνο.

Στα μηχανήματα κάθετου ψησίματος ρίχνεται το μείγμα από πάνω και αυτό πηγαίνει παντού λόγω της θερμότητας και που γίνεται ιδιαίτερα ρευστό.

Και τα 2 μηχανήματα θα σας καλύψουν απόλυτα τις ανάγκες πάνω σε φρεσκοψημμένες βάφλες.

Να προσέξετε η βαφλιέρα που θα αγοράσετε να έχει επικάλυψη τεφλόν καθώς έτσι το μίγμα δε θα κολλάει και θα μπορείτε εύκολα να ξεκολλάτε τις βάφλες που φτιάχνετε.

Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να ψεκάζετε με λάδι ή βούτυρο τα μηχανήματα για να μπορέσετε να παράγετε βάφλες.

 

Χρήσιμες συμβουλές για γευστικότατες βάφλες!

Να χρησιμοποιείτε πάντα ξύλινα ή λαστιχένια σκεύη – ποτέ μεταλλικά!

Αν χρησιμοποιήσετε μεταλλικά αντικείμενα, είναι πολύ πιθανόν να ξύσετε την επιφάνεια και να την καταστρέψετε.

Αν γίνει αυτό, τότε θα χρειαστείτε καινούργιο ζευγάρι από πλάκες ή μια καινούργια επικάλυψη τεφλόν

Όταν θα φτιάξετε το έτοιμο μίγμα βάφλας, να το αφήσετε περίπου μια ώρα να ξεκουραστεί στο ψυγείο – με αυτόν τον τρόπο το μίγμα θα δέσει ιδανικά και θα το δουλέψετε έτσι ακριβώς όπως πρέπει!

Αν το μίγμα δε ξεκουραστεί, είναι πολύ πιθανόν να σας κολλάει στο μηχάνημα!

Τέλος, να αφήνετε πάντα το μηχάνημα να ζεσταθεί για περίπου 10 λεπτά, πριν ξεκινήσετε να ψήνετε την πρώτη βάφλα.

Αν δε συμβεί αυτό, τότε υπάρχει περίπτωση η βάφλα να «ανοίξει στη μέση» και να μην μπορείτε να την σερβίρετε!

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να συμβουλεύεστε την EASYHORECA και να σας βοηθήσει σε οτιδήποτε θέμα έχετε σχετικά με τον εξοπλισμό εστίασης καθώς και τις α’ ύλες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *